Inloggen Account aanmaken

Over deze website

Over deze website

Deze website heeft als doel om ouderen bewust te maken van hun alcoholgebruik en de voor- en nadelen daarvan. Naast informatie en uitleg op de site kun je zelfstandig aan de slag met de zelfhulpmodule (€7,-) om meer inzicht te krijgen in en grip te krijgen op je alcoholgebruik. Wil je graag meer begeleiding, maar wil of durf je geen (professionele) hulp te zoeken? Meld je dan aan voor de gratis anonieme behandeling.

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze site is ontwikkeld door Mariet Hamer en Mariken Muller van Brijder, deskundig zijn op het gebied van alcohol en ouder worden. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, ACT (Acceptence en commitment therapy), cognitieve gedragstherapie, motiverende gespreksvoering en mindfulness. Onderwerpen die in de module aan de orde komen zijn:

  • Alcohol: je bewust zijn van je eigen alcoholgebruik en de gevolgen die dat kan hebben is belangrijk voor een verantwoord drinkpatroon.
  • Lichamelijke gezondheid: als je ouder wordt verandert je lichaam en dat betekent bijvoorbeeld dat je slechter tegen alcohol kan.
  • Dagelijks leven: als je besluit te minderen of te stoppen met drinken, kunnen er moeilijke momenten of situaties komen.
  • Psychische gezondheid: alcohol kan je troost, een beloning of ontspanning bieden. Aan de andere kant kan het ook leiden tot geestelijk ongemak.

Stichting mirro

Dit is een website van Stichting mirro. Mirro ontwikkelt en beheert websites met online zelfhulp over verschillende thema’s. Mirro is een stichting zonder winstoogmerk. Meer informatie over mirro vind je bij Over Stichting mirro en op www.mirro.nl.


Alcohol

Alcohol drinken heeft voor- en nadelen. Hoeveel...

Alcohol

Dagelijks leven

Als je besluit te minderen of te stoppen met...

Dagelijks leven