Inloggen Account aanmaken

Alcohol

Alcohol

Alcohol drinken heeft voor- en nadelen. Hoeveel kennis heb jij van de gevolgen van alcoholgebruik? En weet jij eigenlijk hoeveel je drinkt? Je bewust zijn van je eigen alcoholgebruik en de gevolgen die dat kan hebben is belangrijk voor een verantwoord drinkpatroon.

Wat weet jij over alcohol?

Mensen drinken alcohol voor de gezelligheid, om te ontspannen, te ontstressen of omdat ze iets naars even willen vergeten. Zo kun je zeggen dat alcohol je soms iets oplevert. Alcohol heeft ook negatieve gevolgen voor lichaam en geest. Als je drinkt is het goed om je dat te beseffen.

Weet jij hoe lang het eigenlijk duurt voordat een glas alcohol is afgebroken door je lichaam? En klopt de stelling: iemand die nooit dronken is heeft geen alcoholprobleem? Breng je kennis op peil in de zelfhulpmodule.

Aan de slag met Informatie over alcohol >>

Hoeveel en hoe vaak drink jij?

De vraag ‘hoeveel heb je gedronken zet mensen meestal aan het denken. Logisch, want wat we bijvoorbeeld in een week drinken, is niet iets dat we bijhouden. Het is wel belangrijk te weten hoe jouw eigen drinkpatroon eruit ziet. Naast de hoeveelheid en de gelegenheid is het ook goed te weten waarom je dronk. Pas dan kun je besluiten of en hoe je daarin verandering wilt.

Aan de slag met Hoeveel en hoe vaak? >>


Wil je de hele zelfhulpmodule vanaf het startpunt volgen omdat je graag op verschillende onderdelen wil werken aan je bewustwording van alcoholgebruik? Dat kan natuurlijk ook: ga naar de zelfhulpmodule. Of lees eerst meer informatie over de zelfhulpmodule.