Inloggen Account aanmaken

Zelfhulpmodule – hoe werkt het?

Zelfhulpmodule – hoe werkt het?

Iedereen drinkt wel eens een glaasje. Overmatig drinken heeft gevolgen voor je gezondheid, zeker wanneer je wat ouder bent. Deze module helpt je zelfstandig en anoniem inzicht te krijgen in je alcoholgebruik met tips, oefeningen en ervaringsverhalen van anderen. Wat brengt het je, en wat kost het je? Wat zijn je drinkgewoonten en hoe ga je om met sociale druk? Voor € 7,- maak je een mirro-account aan en kun je één jaar lang gebruik maken van alle zelfhulpmodules.

Start de zelfhulpmodule >>

Wat kun je in de module doen? 
De module bestaat uit 8 onderdelen met informatie, oefeningen en ervaringsverhalen. Het eerste en laatste onderdeel van de module bevatten een start- en eindmeting. De startmeting is bedoeld om je een idee te geven van je huidige situatie. Als je de module hebt afgerond kun je jezelf bij de eindmeting nogmaals testen. Wil je naar een volgend of ander onderdeel, gebruik dan de pijlen onder elk onderdeel of kies een nieuw onderwerp uit het menu (let op: als je iets hebt ingevuld moet je de pijlen gebruiken om deze gegevens te behouden).

Gratis anonieme behandeling?

Wil of durf je geen (professionele) hulp te zoeken, maar zou je wél anoniem in behandeling willen bij een zorgprofessional? Vanaf 1 juni 2017 kan Stichting mirro dankzij een subsidie van Zorginstituut Nederland gratis anonieme behandeling aanbieden. Niemand wordt hiervan op de hoogte gesteld, dus ook je huisarts en zorgverzekeraar niet.

Aanmelden anonieme behandeling >>