Inloggen Account aanmaken

Zelfhulpmodule – hoe werkt het?

Zelfhulpmodule – hoe werkt het?

Iedereen drinkt wel eens een glaasje. Overmatig drinken heeft gevolgen voor je gezondheid, zeker wanneer je al wat ouder bent. Alcohol heeft effect op je lichaamsfuncties, je slaappatroon en kan zeer schadelijk zijn in combinatie met bepaalde medicijnen. De zelfhulpmodule geeft je handvatten om inzicht te krijgen in je alcoholgebruik, wat het je brengt en wat het je kost. Je leert meer over je drinkgewoonten, je valkuilen en hoe je omgaat met sociale druk.

Gratis anonieme behandeling

Wil jij meer grip op je alcoholgebruik, maar wil of durf je geen (professionele) hulp te zoeken? Vanaf 1 juni 2017 kan Stichting mirro dankzij een subsidie van Zorginstituut Nederland gratis anonieme behandeling aanbieden.

Aanmelden anonieme behandeling >>

Zelf aan de slag?

De module kun je zelfstandig doorlopen, zonder begeleiding van een zorgprofessional, op het moment dat het jou het beste uitkomt. Voor € 7,- maak je een mirro-account aan met één jaar anoniem gebruik van tot de Zelfhulp onderdelen van alle beschikbare modules.

Tips, oefeningen, video’s en informatie
In de zelfhulpmodule krijg je tips en oefeningen. Door in het menu op ‘Zelfhulp – Start zelfhulpmodule’ te klikken, start je de module. Wil je naar een volgend of ander onderdeel, gebruik dan de pijlen onder elk onderdeel of kies een nieuw onderwerp uit het menu (let op: als je iets hebt ingevuld moet je de pijlen gebruiken om deze gegevens te behouden).

Start- en eindmeting
Het eerste en laatste onderdeel van de module bevatten een start- en eindmeting. De startmeting is bedoeld om je een idee te geven van je huidige situatie. Hoe ervaar je de voor- en nadelen van het nieuwe werken? Als je de module hebt afgerond kun je jezelf bij de eindmeting nogmaals testen. Is er verbetering te zien, of kun je op onderdelen nog meer oefenen?

Direct een mirro-account aanmaken >>